Russland15.000 tonn byggematerialer til Franz Josef land (+)

Dette er den russiske militærbasen Nagurskoje på Aleksandra land, den vestligste øya på Frans Josef land. Foto: MIL.RU

Den russiske isbryteren og cargoskipet Sevmorput har levert 15.000 tonn cargo til den russiske Nordflåtens flybase Nagurskoje på Franz Josef-land.

kjetil@aldrimer.no

Den omfattende logistikkoperasjonen har som formål å understøtte en videre utbygging av selve flybasen, som er den nordligste militærbasen Russland har i Arktis. Fra Nagurskoye kan Nordflåten ganske enkelt etablere løpende luftherredømme over Svalbard.

Betongelementer

Ifølge

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.