Verden53 pågrepet under demonstrasjon i Hongkong

NTB10/06/20202 min

Politiet i Hongkong satt 53 personer i varetekt etter en demonstrasjon i byen tirsdag kveld, på ettårsdagen for demokratiprotestenes oppstart.

Hundrevis av mennesker marsjerte i Hongkongs gater tirsdag kveld for å markere at det er ett år siden protestene mot regjeringen startet.

Politiet i Hongkong opplyser at 36 menn og 17 kvinner er arrestert for ulovlig ansamling tirsdag kveld. Det var på forhånd nedlagt forbud mot å samles mer enn åtte personer på ett sted.

Blokkerte gatene

Demonstranter blokkerte gatene flere steder, slik at politiet brukte pepperspray mot dem for å spre folk utover.

Fjorårets opprør brøt ut på grunn av et lovforslag som åpnet for at borgere i Hongkong kan bli rettsforfulgt i Fastlands-Kina.

Lovforslaget ble ikke vedtatt, men demonstrasjoner har likevel blitt avholdt gjennom hele det siste året.

Maner til fred

Årets protester er også ikke minst knyttet til at kinesiske myndigheter vil innføre en sikkerhetslov i Hongkong. Loven sees på som en trussel mot Hongkongs autonomi.

Den politiske lederen i Hongkong, Carrie Lam, gikk tidligere tirsdag ut og manet til fred og stabilitet, men folk trosset både henne og politiets advarsler.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.