NorgeAdvarte mot løsningen som ble valgt

Erik Hattrem01/10/201818 min
NSM publiserte 1. september 2018 en ny kartbase som viser den nøyaktige lokaliseringen og skjermingsområdene rundt alle militære og andre skjermingsverdige anlegg i Norge. Foto: ERIK HATTREM/ALDRIMER.NO

Generaladvokaten, Cyberforsvaret og Heimevernet advarte sterkt mot publisering av en kartbase med detaljoversikt over hemmelige militæranlegg og andre skjermingsverdige bygninger.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no og KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

1. september i år publiserte Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) en detaljert kartbase over en rekke skjermingsområder i Norge, slik at det skulle bli enklere å finne ut hvor det ikke er lov å operere droner.

Eksperter har imidlertid rettet harmdirrende . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.