NATO/USAAmerikansk missilkrysser i Tromsø

Thorstein Korsvold04/09/20175 min
Den amerikanske missilkrysseren «USS Leyte Gulf» på besøk i Tromsø. Foto: RUNE BRUSTAD-HANSSEN

Den amerikanske missilkrysseren «USS Leyte Gulf» er tilbake i Tromsø. I forbindelse med det forrige besøket kom det kritikk mot sikringen fra norsk side. Denne gangen er styrkebeskyttelsen merkbart mer kraftfull.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

«USS Leyte Gulf» begynner å bli en kjenning i Tromsø. Også i mai var skipet på besøk. Da kom det kritikk mot styrkebeskyttelsen, men denne gangen var skipet eskortert av to norske stridsbåter (SB-90N). Også på land kunne man se en betydelig sterkere norsk tilstedeværelse.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.