NATO/USAAmerikansk missilkrysser i Tromsø

Thorstein Korsvold04/09/20175 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/09/K3_3747-1280x851.jpg

Den amerikanske missilkrysseren «USS Leyte Gulf» er tilbake i Tromsø. I forbindelse med det forrige besøket kom det kritikk mot sikringen fra norsk side. Denne gangen er styrkebeskyttelsen merkbart mer kraftfull.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

«USS Leyte Gulf» begynner å bli en kjenning i Tromsø. Også i mai var skipet på besøk. Da kom det kritikk mot styrkebeskyttelsen, men denne gangen var skipet eskortert av to norske stridsbåter (SB-90N). Også på land kunne man se en betydelig sterkere norsk tilstedeværelse.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.