Norge— Anskaffelsen av stridsvogner går som planlagt

Innlegg02/07/20202 min
Oslo 20180523. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen under spørretimen på Stortinget. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
PANSERFOKUS: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøkte soldater på Røros og fikk en demonstrasjon av stridsvognkapasitetene til Panserbataljonen under Trident Juncture 2018. Foto: KRISTIAN KAPELRUD/FORSVARET

INNLEGG: Jeg registrerer at Aldrimer.no sår usikkerhet rundt anskaffelsen av nye stridsvogner. Jeg kan berolige om at anskaffelsen går som planlagt, skriver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Av FRANK BAKKE-JENSEN, forsvarsminister

Forsvarsdepartementet skal legge frem anskaffelsesprosjektet for nye stridsvogner for Stortinget i 2021. Dette arbeidet følger statens føringer for store investeringer. Dette betyr at det skal utarbeides en konseptvalgutredning, et sentralt styringsdokument, og det skal gjøres en ekstern kvalitetssikring i to omganger.

Det første skrittet, arbeidet med en konseptvalgutredning, ble fullført i fjor rett før sommeren 2019. Utredningen undergikk deretter den første eksterne kvalitetssikringen, som var ferdig til desember 2019. 

Forsvarsdepartementet sendte nå nylig ut et oppdrag til Forsvaret og Forsvarsmateriell om å utarbeide et sentralt styringsdokument for stridsvognprosjektet. Når dette er ferdigstilt vil Forsvarsdepartementet fremme prosjektet for den andre eksterne kvalitetssikringen, og deretter legge prosjektet frem for godkjennelse i Stortinget, som planlagt i 2021.

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

Innlegg

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.