USAAntall sykehusinnleggelser øker i flere delstater

NTB10/06/20203 min
BEKYMRET: USAs ledende smittevernekspert, dr Anthony Fauci (t.h.) er bekymret over en for rask gjenåpning av USA. Fauci slår fast at pandemien ennå ikke er over. Her avbildet sammen med USAs president på en pressekonferanse i Det hvite hus 16. april i år. Foto: ALEX BRANDON/AP/NTB SCANPIX

Mer enn 12 delstater i USA har hatt sitt høyeste antall koronasmittetilfeller per uke registrert den siste uka. Minst ni delstater har økning i innleggelser.

Ifølge Washington Post har også Puerto Rico registrert sitt høyeste sjudagers smittetall den siste uka.

Delstatene Texas, Nord- og Sør-Carolina, California, Oregon, Arkansas, Mississippi, Utah og Arizona har hatt et økt antall innleggelser på grunn av pasienter med covid-19, sammenlignet med tidligere uker.

Flere uker siden

Økningen begynte for de fleste statene sin del for flere uker siden, og trendene er økende.

Av over 7,3 millioner smittetilfeller registrert i verden nå er mer enn 2 millioner registrert i USA.

På verdensbasis knyttes mer enn 413.000 dødsfall til covid-19, av disse er over 114.000 registrert i USA.

— Det er ikke over ennå, sier USAs ledende ekspert på infeksjonssykdommer Anthony Fauci, som for en knapp måned siden advarte sterkt mot en for rask gjenåpning av USA.

— Ødelagt hele verden

Fauci har beskrevet pandemien som sitt verste mareritt.

— I løpet av fire måneder har det ødelagt hele verden. Det er millioner og millioner av tilfeller over hele verden. Og det har fortettet seg i løpet av veldig, veldig kort tid, sa han på en bioteknologikonferanse tirsdag.

Han innrømmet at det overrasker ham hvor raskt viruset sprer seg, men han er likevel optimist med tanke på å finne en vaksine.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.