NorgeAnalyseAp: Hva brast så høyt?

OSLO 20170911. Stortingsvalget 2017. F.h.: Partilederne Siv Jensen (FrP), Erna Solberg (H), Jonas Gahr St¯re (AP) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i Vandrehallen under det tv-sendte partilederm¯tet p Stortinget natt til tirsdag Foto: Berit Roald / NTB scanpix

VALGANALYSE: Forliket med regjeringen om Forsvarets langtidsplan har kostet Ap mange stemmer. I tillegg fremstod partiet i valgkampen som direkte uinteressert i forsvars- og beredskapstemaer. Da partiet til slutt kom på banen og lovet omkamp om Andøya, i et slags forsøk på å vise handlekraft, var det for lite og for sent til å snu den omfattende velgerlekkasjen.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

Det er hevet over enhver tvil at forsvarssaken har ført til betydelige bevegelser i velgermassen ved årets stortingsvalg. Den voldsomme framgangen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.