NorgeIkke tilfreds etter lukket Evenes-høring

Alf Ragnar Olsen16/04/20186 min
LANG RULLEBANE: Rullebanen på Evenes er på 2808 meter. – Den er allerede blant Norges lengste, og det er ikke noe behov for å forlenge den, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H). Foto: ROLV LEIRRO

Leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt (Ap), er ikke helt tilfreds etter den lukkede komitehøringen torsdag om flyttingen av MPA-basen fra Andøya til Evenes. – Høringen var oppklarende, sier imidlertid saksordfører Hårek Elvenes (H). 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Stortingsflertallets vedtak om å legge ned Andøya flystasjon, og flytte Norges base for maritime patruljefly (MPA) til Evenes har vært og er fortsatt et mye omstridt tema. Om bare halvannen uke - den 25. april - avgir komitéen sin innstilling til Stortinget.

Gradert informasjon

Opposisjonspartiene på Stortinget, anf . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.