VerdenÅpner for for Huawei-utlevering

NTB28/05/20202 min

En domstol i Vancouver i Canada gir grønt lys til å la prosessen om utlevering av Huawei-toppen Meng Wanzhou til USA, fortsette.

Kjennelsen onsdag slår fast at anklagene mot Meng vil holde vann i en canadisk domstol, noe som er et viktig nåløye for å vurdere grunnlaget for utlevering.

Meng er ettersøkt av amerikanske myndigheter. Hun ble pågrepet i Canada i 2018 på oppfordring fra USA, som har bedt om at hun må bli utlevert til USA. USA anklager henne for bedrageri og brudd på amerikanske sanksjoner mot Iran.

Selv avviser Huaweis finansdirektør anklagene. Kina har kritisert pågripelsen i sterke ordelag.

Huawei sier i en uttalelse at selskapet et skuffet over avgjørelsen og gjentar at det mener Meng er uskyldig.

– Vi forventer at det juridiske systemet i Canada til slutt vil bevise at Meng er uskyldig. Hennes advokater kommer til å fortsette arbeidet for at rettferdigheten seirer i denne saken, skriver selskapet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.