NorgeÅpner for innkjøp av Black Hawk-helikoptre

Thorstein Korsvold18/05/201856 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/05/Sikorsky_S-70_Blackhawk_Hkp-16A_161226_01_8392479143-1280x853.jpg

Tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide bekrefter overfor Aldrimer.no at Norge kunne ha kjøpt svært rimelige Black Hawk helikoptre fra USA. Partiet mener et innkjøp fortsatt bør vurderes - for slik å løse helikopterkrisen, både for Hæren og for spesialstyrkene.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I går ble det kjent at Hæren sitter igjen med skarve tre helikoptre på Bardufoss. Det er det regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett.

Les også: Bare . . .

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.