VerdenÅpner kontor for sikkerhetsagenter i Hongkong

NTB09/07/20202 min

Kina åpnet onsdag et nytt kontor for sine sikkerhetsagenter i Hongkong etter at den omstridte nye sikkerhetsloven ble innført i forrige uke.

Det nye kontoret er i et hastig ombygd hotell ved siden av Victoria-parken, der demonstrasjoner og protester mot Kina har vært arrangert i årevis, inkludert en årlig minnemarkering for undertrykkelsen på Tiananmen-plassen i 1989.

Blokkerte gater

En plakett med sikkerhetsorganisasjonens navn ble avdekket på hotellets vegg onsdag morgen, og politiet blokkerte gatene rundt med vannfylte barrierer. Et kinesisk flagg ble også heist foran bygget.

Under innvielsen av det nye hovedkvarteret kalte Hongkongs leder Carrie Lam åpningen et historisk øyeblikk. Hun sa at Kinas etterretningsapparat blir en viktig partner i arbeidet for å Kinas nasjonale sikkerhet.

Grov krenkelse

Den nye sikkerhetsloven, som ble innført etter flere år med protester mot Kina, gjør undergraving, separatisme, terrorisme og utenlandsk innblanding til kriminelle handlinger.

Loven er den groveste krenkelsen av avtalen som ble inngått mellom Kina og Storbritannia i forbindelse med overføringen av Hongkong til Kina i 1987.

Ett land, to systemer-avtalen garanterte at Hongkong kunne ha sitt eget politiske system med ytringsfrihet, valg og uavhengige domstoler i 50 år.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.