USAAvis: Trump vurderte angrep mot Iran

NTB17/11/20202 min

I et møte i Det hvite hus torsdag spurte president Donald Trump sine rådgivere om det var mulig å angripe Iran de neste ukene, skriver The New York Times.

Møtet ble holdt dagen etter at inspektører fra FNs atomenergibyrå IAEA rapporterte at Iran fortsetter å fylle lageret med lavanriket uran ut over grensene satt i den internasjonale atomavtalen.

Ble frarådet angrep

Trump ville vite om han kunne angripe Irans viktigste atomanlegg i de neste ukene. Presidenten ble frarådet å gå videre med et angrep fordi hans rådgivere mente det kunne utvikle seg til en større konflikt i område, skriver The New York Times.

Ifølge avisen overtalte en rekke rådgivere presidenten til å ikke gjennomføre et militært angrep. Blant dem var visepresident Mike Pence, utenriksminister Mike Pompeo, fungerende forsvarsminister Christopher C. Miller og USAs forsvarssjef Mark Milley.

Spurte om alternativer

Trump spurte sine øverste rådgivere om hvilke alternativer han hadde, og etter at Pompeo og Milley beskrev faren for en militær eskalering av konflikten, forlot de møtet i den tro at et angrep i Iran var uaktuelt, ifølge kilder i administrasjonen med kjennskap til møtet.

Det er likevel mulig at Trump vurderer muligheten for å ramme Iran og landets allierte økonomisk så vel som militært, får The New York Times opplyst.

Det hvite hus har ikke ønsket å kommentere saken.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.