EuropaAvviser G7-retur for Russland

NTB27/07/20203 min
German Foreign Minister Heiko Maas, center, participates in a Security Council meeting on sexual violence at United Nations headquarters, Tuesday, April 23, 2019. Foto: SETH WENIG/AP/NTB SCANPIX
SIER NEI: Tyskland og utenriksminister Heiko Maas (bildet) sier nei til å invitere Russland inn i varmen igjen i G7. Her leder Maas et møte i Sikkerhetsrådet i FN 23. april 2019. Foto: SETH WENIG/AP/NTB SCANPIX

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det foreløpig ikke er noen grunn til å innlemme Russland i G7 igjen, noe USAs president Donald Trump har åpnet for.

I et intervju med den tyske avisen Rheinische Post sier Maas at det ikke er aktuelt for Russland å komme tilbake til gruppen av verdens sju største økonomier så lenge landet ikke gjør noe for å løse konflikten på Krim-halvøya og i Øst-Ukraina.

Kastet ut i 2014

UØNSKET: Russlands president Vladimir Putin. Foto: ALEXANDER ZEMJLIANICHENKO/AP/NTB SCANPIX

Det var i 2014 at Russland ble kastet ut av den daværende G8-gruppen, etter at landet annekterte Krim-halvøya i Ukraina. Trump åpnet i forrige måned for å invitere Russland igjen, skriver Reuters.

Det russiske utenriksdepartementet har på sin side avvist amerikanske antydninger om at det har vært samtaler om en russisk tilbakekomst.

Fortsatt i G20

Russland er fremdeles med i den bredere sammensatte gruppen G20.

– G7 og G20 er to fornuftige format. Vi trenger ikke G11 eller G12, sier Maas om Trumps forslag om å også invitere Australia, Sør-Korea og India på G7-møtet, som etter planen skulle pågått i juni, men som er utsatt til september.

Canada og Storbritannia har fra før avvist at en Russland-retur blir godtatt.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.