EuropaBeslagla 140.000 munnbind

NTB27/04/20201 min

140.000 munnbind, som skulle selges videre på svartebørsen, ble søndag beslaglagt i Saint-Denis, rett nord for Paris.

Det er det største maskebeslaget siden den franske regjeringen gjorde det ulovlig med videresalg av beskyttelsesmasker, for å sikre at helsearbeidere prioriteres.

Pågrepet

To personer ble ifølge politikilder pågrepet mens de lesset av esker med maskene. En av dem oppga at maskene var kjøpt i Nederland for til sammen 80.000 euro, tilsvarende nesten 960.000 kroner.

Maskene skulle etter planen bli solgt videre til bygningsarbeidere, mener politiet. I mars ble 32.500 masker fra Kina beslaglagt i et varehus i nærheten av Paris.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.