USA— Biden bør ikke innrømme nederlag på valgdagen

NTB26/08/20202 min

Tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton, som tapte mot Donald Trump i 2016, har et klart råd til Joe Biden: Uansett hva som skjer, ikke innrøm nederlag på valgdagen 3. november.

Clinton selv godtok nederlaget valgnatta i 2016, men sier stemmegivning per post på grunn av koronapandemien betyr at det tar lenger tid å utpeke en vinner i presidentvalget, skriver Reuters.

Bør vente

President Donald Trump søker gjenvalg for Republikanerne, og han utfordres av Joe Biden fra Demokratene. Clinton sier resultatene på valgdagen kan gi Trump et overtak, men sier «Joe Biden bør ikke innrømme tap under noen som helst omstendighet, fordi jeg tror dette kommer til å dra ut i tid».

Uttalelsen kom i et intervju den tidligere utenriksministeren gjorde med Showtimes program « The Circus ».

Vil ikke kommentere

Bidens valgkampapparat har ikke ønsket å kommentere uttalelsen.

Et gjennomsnitt av de siste landsdekkende meningsmålingene gir Biden en oppslutning på 50 prosent, mot 42,4 prosent for Trump.

– Jeg tror han kommer til å vinne til slutt dersom vi ikke viker en tomme og dersom vi er så fokuserte og ubøyelige som den andre siden, sier Clinton.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.