USAForsvarer uttrekkingen fra Afghanistan

USAs president Joe Biden forsvarer den amerikanske uttrekkingen fra Afghanistan, til tross for at landet på rekordtid på ny er i hendene på den ytterliggående Taliban-bevegelsen.

Biden mener afghanske myndigheter og spesielt landets militære styrker må bære hovedansvaret for den totale kollapsen de siste dagene.

TV-sendt tale

I en TV-sendt tale til det amerikanske folk fra «The East room» i Det hvite hus mandag, kort etter å ha vendt tilbake fra Camp David, slo Biden fast at han ikke angrep på beslutningen om å trekke ut amerikanske styrker fra Afghanistan.

Krigen i Afghanistan er den lengste USA noensinne har vært involvert i.

Mangler kampvilje

Men Biden dvelte samtidig ved at 20-års innsats ikke har vært nok til å sikre Afghanistan en egen evne til å ivareta landets egen sikkerhet, skriver New York Times.

— Vi ga dem alle verktøy de trengte. Vi betalte lønningene deres. Vi sørget for vedlikehold av flyene deres, påpekte den amerikanske presidenten. Og la til: — Vi ga afghanerne enhver sjanse til å sikre sin egen framtid. Men vi kan ikke gi dem viljen til å kjempe for en slik framtid.

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.