NordenDanmark og Sverige øker forsvarssamarbeid

Rune Sævik22/05/20183 min
Svenske soldater øver på den danske øya Bornholm i 2015. Foto: JIMMY CROONA/FORSVARSMAKTEN

Danmark og Sverige øker forsvarssamarbeidet som følge av et endret trusselbilde i østersjøområdet. I første omgang handler det om overvåking fra luften.

Danmarks forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen peker direkte på Russland som årsaken til at de to landene vil samarbeide tettere.

– Jeg forventer at dette samarbeidet vil bli intensivert framover fordi vi står med en felles analyse av de sikkerhetspolitiske utfordringene, der spesielt Russlands atferd er et felles anliggende, sier han.

Samarbeidet mellom Danmark og Sverige innebærer at ikke bare Danmark, men også Norge vil kunne utveksle radarbilder med Sverige, noe . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.