NorgeAnalyseDet er alvor nå, Erna. Det er alvor nå.

Statsminister Erna Solberg besøkte 27. oktober 2018 soldater på Røros og fikk en liten demonstrasjon av stridsvognkapasitetene til Panserbataljonen under Trident Juncture 2018. Foto: KRISTIAN KAPELRUD/FORSVARET

ANALYSE: Norges forsvar er ikke lenger et minimumsforsvar. Vi er på minussiden, fastslår forsvarssjefen. I tillegg er dagens vedtatte forsvarsstruktur underfinansiert med 100 milliarder kroner, ifølge FFI. Det er alvor nå, statsminister Erna Solberg. Det er alvor nå.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

På NATOs forsvarsministermøte i Brussel denne uken spurte generalsekretær Jens Stoltenberg på ny om den norske regjeringen har en plan for hvordan Norge skal nå 2-prosentmålet innen 2024. Det har fortsatt ikke statsminister Erna Solberg og . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.