NorgeDette er nordmenn redde for

Thorstein Korsvold08/02/20184 min
Soldater fra Heimevernet samarbeider med Politiet om å holde vakt utenfor Stortinget under øvelse Tyr. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

Nordmenn frykter i økende grad terrorangrep og cyberangrep på styringssystemer. Men frykten for krigshandlinger på norsk jord er lavere enn tidligere.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Denne uken har Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) arrangert sin årlige sikkerhetskonferanse. Der la de fram en ny spørreundersøkelse om hva slags hendelser nordmenn bekymrer seg for.

Det er selskapet Epinion som har utført spørreundersøkelsen for DSB. Om lag 1000 personer er spurt om hva de ser for seg kan skje i Norge de neste fem årene. I tillegg er det spørsmål om . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.