NorgeDieselmangel slo ut nødnettet

NTB30/01/201923 min
Geiranger 20190117. En eller to biler kan være tatt av et snøskred i Geiranger. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge. – Tett snødrev i området gjør det utfordrende å få inn helikopter. En til to biler kan være i skredet. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen på Twitter. Snøskredet har gått over fylkesvei 63 ved Grandeneset. Skredet er om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt. Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix

Nødnettet skulle være redningen for innbyggerne i Geiranger da et ras isolerte bygda i januar. Det satte et tomt dieselaggregat en stopper for.

Nettet fungerte ikke fordi aggregatet som skulle holde liv i den ene basestasjonen i bygda, gikk tom for drivstoff og stanset. Det skjedde elleve dager før krisesituasjonen 14. januar. Likevel ble det ikke gjort noe med det.

— Ikke godt nok

– Systemet er ikke godt nok. Det er veldig spesielt at en allerede etter første stormnatta i det nye . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

NTB

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.