NorgeDramatiske budsjettkutt i Sjøforsvaret

JOINT VIKING: Fregatten KNM Thor Heyerdahl i Altafjorden under øvelsen Joint Viking i mars 2015. Foto: PETTER BRENNI GULBRANDSEN / FORSVARET

[pp_gallery gallery_id="637" width="300" height="200"]

Fregatt og ubåt ble vurdert lagt til kai, øvelser blir avlyst, sterkt redusert tilstedeværelse i nord og redusert evne til krise- og bistandsberedskap.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det er noen av de mest dramatiske konsekvensene av at Sjøforsvaret har fått en valutasmell på 36,5 millioner kroner for inneværende år, som et resultat av en svekket kronekurs.

Samtidig har vedlikeholdskostnadene i Sjøforsvaret økt med 33 millioner kroner.

Alvorspreget

Etter ulike budsjettjusteringer, sitter Sjøforsvaret dermed igjen med behov for å foreta til dels dramatiske . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.