NorgeDriver teknisk innhentning fra norsk jord

Den føderale russiske etterretnings- og sikkerhetstjenesten FSB.

Det er gjort sikre observasjoner på norsk jord av utenlandskregistrerte kjøretøy som er utstyrt for teknisk etterretningsinnhentning mot norske mål. Kjøretøyene opereres etter alt å dømme av russisk etterretning.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det opplyser sentrale forsvarskilder til Aldrimer.no. Kildene ønsker ikke å fortelle om noen av kjøretøyene er blitt fysisk kontrollert og/eller beslaglagt av norske myndigheter. Ei heller vil man oppgi eksakte datoer for når observsasjonene er blitt gjort eller hvor disse er sett.

Taushet hos PST

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil heller ikke kommentere opplysningene.

— Er det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.