NorgeMillionforlik med eks-kaptein på «spionskip» (+)

Etterretningstjenestens fartøy Eger (tidligere Marjata III), liggende til kai i Harstad. Foto: TRYGVE SELMER

Etterretningstjenesten har inngått forlik på 1,8 millioner kroner med en tidligere kaptein på E-tjenestens «spionskip» Eger. Norsk Sjøoffisersforbund (NSOF) hadde anlagt søksmål mot staten for usaklig oppsigelse.

kjetil@aldrimer.no

Den tidligere kapteinen på Eger ble tvunget til å slutte i sin stilling da han fylte 63 år. Interne dokumenter fra E-tjenesten, som Aldrimer.no tidligere har omtalt, tyder på at særaldersgrensen ble innført for å tvinge ham til å slutte.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.