USAEsper vil ikke bruke hæren mot demonstranter

NTB03/06/20202 min

USAs forsvarsminister Mark Esper mener det ikke vil være riktig nå å sette inn militæret for å stanse demonstrasjoner og opptøyer.

President Donald Trump har varslet at dette kan være en mulighet, men Esper gjorde det onsdag klart at han ikke er enig.

Til pressefolk sa han at han ikke støtter bruk av den såkalte opprørsloven for å kunne sette inn soldater mot demonstrasjonene.

Esper: Siste alternativ

Å ta i bruk soldater i aktiv tjeneste bør være siste alternativ i de aller mest kritiske situasjonene, understreket Esper.

– Vi er ikke i en av de situasjonene nå, la han til.

Hvis amerikansk politi trenger hjelp til å håndtere uroligheter, er det normalt nasjonalgarden som bistår. Nasjonalgarden består av militære reservestyrker.

Kritisk til politiet

Esper gjør det klart at han mener dette er den naturlige løsningen også i situasjonen USA er inne i nå.

Demonstrasjonene og opptøyene begynte da afroamerikanske George Floyd døde da han ble pågrepet av politiet i Minneapolis. Esper er sterkt kritisk til politiet i byen og mener Floyd ble utsatt for drap.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.