fbpx
 

Norge– F-35 er elefanten i landmaktsrommet

Thorstein Korsvold29/11/201779 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/11/DSC9665-1280x854.jpg

SVs partileder Audun Lysbakken mener debatten om Hæren og Heimevernet i stor grad føres på et sviktende grunnlag. – Vi krangler om noen gamle helikoptre til Hæren, men elefanten i rommet er de enorme summene vi skal bruke på F-35, sier han.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I går ble det klart at fem partier på Stortinget er enige om et forlik om landmakten. Etter en lang drakamp ligger nå alt an til at Stortinget ber regjeringen sørge for helikoptre både på Bardufoss (til Hæren) og på Rygge (til spesialstyrkene . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. (introtilbud til 10. juni) Kr 1889,-

Årsabb. Kr 2599,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.