Norge– F-35 er elefanten i landmaktsrommet

Thorstein Korsvold29/11/201779 min
SVs partileder Audun Lysbakken. Her avbildet i forbindelse med forliket om landmaktproposisjonen 28. november 2017. Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

SVs partileder Audun Lysbakken mener debatten om Hæren og Heimevernet i stor grad føres på et sviktende grunnlag. – Vi krangler om noen gamle helikoptre til Hæren, men elefanten i rommet er de enorme summene vi skal bruke på F-35, sier han.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I går ble det klart at fem partier på Stortinget er enige om et forlik om landmakten. Etter en lang drakamp ligger nå alt an til at Stortinget ber regjeringen sørge for helikoptre både på Bardufoss (til Hæren) og på Rygge (til spesialstyrkene . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.