NorgeF-35-pilotsjefen: – Verdens beste fly

Thorstein Korsvold15/11/2017213 min
F-35-pilot oberstløytnant Martin Tesli. Han besøkte 10. november 2017 Ørland flystasjon for å være med på markeringen av at Norge har mottatt de første F-35-flyene. Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

F-35-pilot og oberstløytnant Martin Tesli er overbevist om at F-35 blir en suksess for Luftforsvaret. Til tross for mye kritikk mot F-35-programmet, mener Tesli Norge får verdens beste fly.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Kritikken mot F-35-flyet har vært vedvarende, mer eller mindre gjennom hele utviklingsperioden. Store og små problemer har vært omtalt i mediene i årevis, og både kostnadene og flyets egenskaper i kamp har det fra ulike hold vært stilt store spørsmålstegn ved.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.