NorgeFastholder at USA er på Andøya for å øve

Alf Ragnar Olsen19/06/201827 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/06/Skjermbilde-2018-06-12-kl.-15.55.29-1280x646.png

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen holder fast på at amerikanske P-8 Poseidon overvåkingsfly er på Andøya flystasjon for å øve, ikke for å fly operative tokt i nordområdene.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Statsråden besøkte tirsdag Andøya for å møte befolkningen i et stort folkemøte og for å prate med ansatte og tillitsvalgte på Andøya flystasjon, ordfører Jonni Solsvik og for å bli orientert om virksomheten ved Andøya Space Senter (ASC) og Andøya Test Center (ATC).

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.