DebattFD: Forsvaret opererer ikke i nord for å spare skatt

Innlegg09/07/20202 min
Kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes i FD. Foto: FORSVARET
AVVISER: Kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes (bildet) i Forsvarsdepartementet avviser at E-tjenesten flyttet sitt Fartøykontor til Kirkenes for å spare penger i redusert arbeidsgiveravgift for rundt 100 ansatte. Foto: FORSVARET

AldriMer skriver at flyttingen av fartøyene MS Marjata og MS Eger fra Oslo til Kirkenes er skattemotivert. Det er feil.

Av INGRID DÅSNES, kommunikasjonssjef i Forsvarsdepartementet

Fartøykontoret som har ansvaret for driften av disse fartøyene har lenge vært plassert på Østlandet, og det har en historisk forklaring i at det i sin tid tilhørte Forsvarets Forskningsinstitutt. Nå tilhører fartøyene Etterretningstjenesten.

Da det nye Marjata-fartøyet ble faset inn i 2016 fikk det hjemmehavn i Kirkenes. Da ble det også naturlig å flytte fartøykontoret til Kirkenes.

Fra neste år av flytter E-tjenesten hjemmehavn til Harstad, og da blir også fartøykontoret liggende der.

Les mer: E-tjenesten la hemmelig plan: Ville unngå skatt for 10,5 mill. årlig

Les mer: E-tjenesten kan ha drevet i strid med loven

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

Innlegg

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.