Norge– Feil å fase ut ubåter fra 2022

Rune S. Alexandersen16/01/2017110 min
IKKE EN SLIK: Dette er et bilde av en norsk ubåt i Ula-klassen, KNM "Utvær". Men det kan ha vært noe annet som ble sett i Andfjorden 13. oktober, og utenfor Brønnøysund 22. oktober. I begge tilfeller mener observatørene at det de så, ikke lignet denne norske ubåten. Foto: PETTER BRENNI GULBRANDSEN/FORSVARET

Tidligere ubåtsjef, pensjonert kontreadmiral Jan Jæger, mener Norge bør tviholde på sine seks ubåter helt til alle de nye ubåtene er operative. – Hvis vi faser ut to Ula-klasse-ubåter fra 2022, gjør vi samme feilen vi gjorde da vi fikk MTB-ene, sier Jæger. Han får også støtte i en fersk studie som sier at anskaffelsen er «tidskritisk».

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Forsvarsdepartementet har i iverksettingsbrevet nylig gitt Forsvaret beskjed om å fase ut to av ubåtene i Ula-klassen fra cirka 2022. Det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.