NorgeFinnmark skal ofres

SKREKKSCENARIET: Det er slik norske forsvarsplanleggere på begynnelsen av 1980-tallet så for seg at et sovjetisk militært angrep mot Norge kunne se ut. Faksimile: FORSVARET/ALDRIMER.NO

Dersom det blir krig i nord, skal Finnmark ofres. Det fremgår av ulike forsvarsdokumenter, herunder hemmelige og nå avgraderte forsvarsplaner fra 1980-tallet, som aldrimer.no i dag kan presentere. Se vår nye dokumentar SISTE SKANSE.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Forsvarskilder sier situasjonen ikke er vesentlig endret fra 1980-tallet og frem i dag. Opplysningene sammenfaller også med informasjon i de forsvarsinterne utkastene til fagmilitært råd, som aldrimer.no også sitter med gjenparter av.

Øst for Tana-elva

Finnmark øst for Tana-elva er det aller første som ryker . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.