NorgeVil beholde Andøya som forsterkningsbase

Rune Sævik09/05/20183 min
Andøya flystasjon har store og ledige arealer. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Forsvaret arbeider for at Andøya flystasjon i framtiden skal bli den viktigste beredskaps- og forsterkningsbasen i Nord-Norge for allierte flystyrker.

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

Det skriver Klassekampen onsdag, som oppgir å ha fått tilgang til et gradert dokument fra Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarssjefens nye beredskapsplan.

Samtidig har Ap i dag besluttet å stille seg bak det opprinnelige vedtaket i Stortinget om å legge ned Andøya flystasjon, noe som sikrer regjeringen fortsatt flertall i Stortinget for beslutningen.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.