fbpx
 

NorgeForsvarsbudsjettet kan øke til 80 milliarder

Thorstein Korsvold25/04/201825 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/04/20180423_OSH_treshold-13-1280x854.jpg

I dag måtte regjeringen svare på hvor stort forsvarsbudsjettet kan bli, dersom Norge når NATOs mål om å bruke to prosent av BNP. Svaret er over 80 milliarder kroner, en formidabel økning.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Norge forpliktet seg i Wales i 2014, sammen med andre medlemsland i NATO, til gå mot et forsvarsbudsjett som utgjør to prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP). Nøyaktig hvor mye penger Forsvaret da skal få, har ikke hittil vært tallfestet. Men i dag kom svaret: Over 80 milliarder kroner.

I øyeblikket er det imidlertid knyttet betydelig usikkerhet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. (introtilbud til 1. juni) Kr 1889,-

Årsabb. Kr 2599,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.