NorgeFregattene får ikke helikoptre før i 2022

Alf Ragnar Olsen30/08/201846 min
STORE SVAKHETER: Forsvaret har ikke på langt nær lykkes med å få god kampevne ut av fregattvåpenet. Det er «store svakheter på alle fartøyene», skriver Riksrevisjonen i en ny rapport. Her: KNM Otto Sverdrup under øvelse flotex 2016. Foto: JAKOB ØSTHEIM/FORSVARET

Forsvarsdepartementet (FD) og regjeringen arbeider hardt med å løse situasjonen der både Kystvakten og Det forsikrer seniorrådgiver Marita Hundershagen i FD. Men NH-90-helikoptrene blir ikke fullt ut operative på fregattene før i løpet av 2022, ifølge FD.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Gjennom flere artikler har Aldrimer.no satt fokus på en svært mangelfull maritim beredskap, som både rammer Forsvarets evne og den sivile beredskapen innen søk og redning til havs.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.