VerdenFrykter 100 mill. i ekstrem fattigdom

NTB21/08/20202 min

Opp mot 100 millioner mennesker kan bli kastet ut i ekstrem fattigdom på grunn av koronapandemien, ifølge Verdensbankens president David Malpass.

Dermed er Verdensbankens anslag fra mai, da antallet var 60 millioner mennesker, drastisk forverret.

Nå er det snakk om mellom 70 og 100 millioner, og antallet kan bli enda høyere om pandemien forverres eller fortsetter i samme spor, ifølge presidenten.

Fattigdomsgrense

Ekstrem fattigdom defineres som en inntekt på under 1,9 dollar per dag, tilsvarende like i underkant av 17 kroner.

G20-landene har allerede innstilt de fattigste landenes gjeldsavdrag ut året. Flere har gått inn for å fortsette innstillingen ut i 2021, men ifølge Malpass er det for lite.

Han mener det er «påkrevd» å redusere u-landenes gjeld, og ikke bare utsette betaling på avdrag, om man skal få bukt med problemet.

Greier ikke betale lån

Krisen betyr nemlig at landene som allerede har problemer med å opprettholde et sikkerhetsnett for befolkningen, uansett ikke vil være i stand til å betjene låneavdrag.

Verdensbanken vurderte i juni at verdensøkonomien står overfor sin verste resesjon på 150 år, fordi antall land hvis økonomier har gått inn i resesjon er det største siden 1870.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.