RusslandFrykter massive angrep i en uke

Prøveutskyting av Bulava-missil fra russisk ubåt. Foto: MIL.RU

Norske forsvarsmyndigheter frykter at et nytt krigsutbrudd i Norge vil starte med massive missil- og bombeangrep som i løpet av en uke vil sette hele eller store deler av landet ut av spill.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det fremgår av den hemmeligholdte strukturstudien for Heimevernet, som på det nærmeste er ferdigstilt av Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og beskriver hvilken rolle Heimevernet kan og bør få i en alvorlig krise- eller krigssituasjon.

Militærdoktrine

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.