NATO/USAFrykter spionasje mot forhåndslagrene

CROPPET FORSIDEVARIANT Oberst og garnisonssjef Håkon Warø (til høyre) ønsker United States Marine Corps velkommen / Colonell and Garrison Chief Håkon Warø welcoming the United States Marine Corps. 16. januar 2017. Foto: TOM-DANIEL S. LAUGERUD/FORSVARET

Russisk etterretning viser en sterkt økende interesse for de amerikanske forhåndslagrene i Trøndelag. Det er en av de viktigste årsakene til at USA har valgt å deployere 330 soldater fra US Marines Corps på Værnes.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det opplyser forsvarskilder til Aldrimer.no.

Ifølge kildene har norske og amerikanske offiserer i fellesskap oppgitt dette saksforholdet som en sterkt medvirkende årsak til deployeringen i Norge i en felles, fagmilitær brief som er gitt til allierte i NATO.

Spionasje

«Det har vært veldig høy aktivitet, rett og slett . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.