EuropaGjenopptar våpensalg til Saudi-Arabia

NTB08/07/20201 min

Storbritannia skal gjenoppta våpensalg til Saudi-Arabia, noe som ble stanset i fjor på grunn av krigen i Jemen.

Våpeneksporten ble stanset i juni i fjor etter at en domstol ba regjeringen vurdere om våpnene som selges til Saudi-Arabia, brukes i Jemen og at dette dermed er i strid med internasjonal humanitær lov.

Krigen i Jemen har kostet titusener av mennesker livet og har ifølge FN forårsaket verdens verste humanitære krise.

Den britiske regjeringen har nå konkludert med at Saudi-Arabia mener alvor med å forsøke å respektere internasjonal humanitær lov, ifølge handelsminister Liz Truss.

Dermed innledes prosessen med å fornye eksportlisensene som har vært frosset siden juni i fjor.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.