NorgeHæren vender tilbake til Finnmark

Telemark bataljon under deres deployeringsfase til Bergen fra Rena ifm. øvelse Vestland, november 2013. Foto: ANETTE ASK/FORSVARET

Panserdelen av Telemark Bataljon sendes nordover. Garnisonen i Porsangermoen gjenopprettes med en mekanisert kompanistridsgruppe. Grensevakten styrkes med et jegerkompani.

Av KJETIL STORMARK og ERIK HATTREM / kjetil@aldrimer.no og erik.hattrem@gmail.com

Men antallet vervede i Hæren reduseres. Hæren må de neste årene satse stadig mer på vernepliktige.

Det er noen av forslagene i skissen til framtidig organisering av Hæren, slik den fremgår av de endelige beslutningsdokumentene for fagmilitært råd. Dokumentene, som

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.