AnalyseHalvsannheter, bløff og prokuratorknep

Oslo 20191007. Statsminister Erna Solberg i Stortinget under finanstalen til finansminister Siv Jensen (Frp) i forbinelse med fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

ANALYSE: Presentasjonen av årets forsvarsbudsjett er preget av halvsannheter, prokuratorknep og politiske luftspeilinger der regjeringen later som om gjeldende langtidsplan nå blir oppfylt. Det blir den ikke.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

Det er egentlig ikke spesielt mye nytt å skryte av for regjeringen hva gjelder neste års forsvarsbudsjett. Det kommer derfor godt med at tallknusere har funnet budsjettposter tilsvarende 5,2 milliarder kroner som kan flyttes over til forsvarsbudsjettet, herunder utgifter til drift og anskaffelse av redningshelikoptrene, slik . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.