NorgeHar sluttet å trykke «Plakaten på veggen»

Alf Ragnar Olsen05/10/2018410 min
«Direktiver for militære befalingsmenn og militære sjefer ved væpnet angrep på Norge», den såkalte plakaten på veggen, ble vedtatt i 1949. Foto: HMKG/FORSVARET

Forsvaret vil ikke lenger bruke penger på å trykke og distribuere «Direktiver for militære befalingsmenn og militære sjefer ved væpnet angrep på Norge», den såkalte «plakaten på veggen». Instruksen slår fast at alle norske befalingsmenn og militære sjefer har et selvstendig ansvar for å forsvare landet i tilfelle et militært angrep.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Et eksemplar av instruksen skal ifølge tradisjonen henge på hvert militært kontor rundt om i kongeriket. Slik har det vært i snart 70 år. Det er arven etter 2. verdenskrig, da Norge . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.