NorgeHeimevernet har over 50 år gamle radioer (+)

Sambandsradio AN/PRC-77 i bruk. Et område fra Oslo og Akershus HV-distrikt 02 utfører objektsikring på Linderud i Oslo under Øvelse Hovedstad i september 2017. 3000 HV-soldater deltok på øvelsen. Foto: ALEXANDER SYLTE/FORSVARET

Heimevernet bruker fortsatt utrangerte radioer fra Vietnamkrigen. Radioene, som ble tatt i bruk rundt 1968, er i dag over 50 år gamle og gir HV-styrkene sterkt redusert mobilitet.

kjetil@aldrimer.no

Det opplyser kilder i Heimevernet til Aldrimer.no. Materiellsituasjonen og treningsnivået innad i Heimevernet er svært dårlig og moralen synkende.

— Samband fra Vietnamkrigen utgjør hoveddelen av radioer i områdestrukturen. Det er ikke et fungerende samband. Mobiliteten er ikke-eksisterende, på grunn av begrensningene med de gamle radioene. Det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.