NorgeHelsefarlige feil på nye kampvogner

Soldater fra Kavalerieskadronen sjekker en CV 9030 etter transport til Porsangermoen militær leir i Finnmark 9. januar 2019. Foto: PREBEN AURSAND/FORSVARET

Det har vært lekkasjer av helsefarlig hydraulikkvæske og andre problemer på en rekke av Hærens nye CV9030 stormpanservogner. Hæren har likevel fortsatt å bruke kampvognene. Vognførere benytter fotposer for å beskytte seg mot betydelige lekkasjer av hydraulikkvæske på gulvet, forteller hærpersonell til Aldrimer.no.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Produsenten BAE Systems Hägglunds karakteriserer CV9030 som verdens kanskje mest moderne kampvogn. Leveransene til den norske Hæren av 144 «nye» CV9030N stormpanservogner startet i september 2015.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.