NorgeNorge kjøper koreansk artilleri

Thorstein Korsvold20/12/2017106 min
Direktør Forsvarsmateriell Mette Sørfonden og administrerende direktør Son Jae-il fra Hanwha Land Systems signerte i formiddag kontrakten for det nye 155mm artillerisystemet til Hæren. Foto: FORSVARSMATERIELL

I dag ble kontraktene undertegnet, og det er nå klart at Norge kjøper det koreanske artillerisystemet K 9 Thunder. Det er første gang siden 1960-tallet at Hæren får nytt artilleri. Anskaffelsen er betydelig framskyndet.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det er Forsvarsmateriell som melder at de har inngått en avtale med sør-koreanske Hanwha Land Systems for innkjøp av et 155mm artillerisystem.

«Artillerisystemet K9 Thunder fra Hanwha Land Systems er et ferdig utviklet og verifisert skyts som tilfredsstiller Forsvarets behov og krav. Hanwha Land Systems har i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.