NordenRussland– Vestlige medier drepte Politkovskaja

Rune S. Alexandersen15/04/201624 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/04/JB-RT.jpg

Den finske bloggeren og akademikeren Johan Bäckman brukes som ekspert i russiske medier i en propagandakrig mellom Russland og Vesten. Han påstår blant annet at vestlige medier sto bak drapet på journalisten Anna Politkovskaja i en kampanje for å sverte president Vladimir Putin.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no og RUNE S. ALEXANDERSEN

– Jeg synes av og til at mange vestlige, europeiske eksperter og vestlige analytikere trenger en lege, fordi meningene deres er så russofobiske og anti-russiske at jeg tror det er et spørsmål om en sykdom av noe slag, sier Bäckman . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.