NorgeHøyre: – Dette er ikke bra for Forsvaret

NTB19/05/20202 min

Høyres forsvarspolitiske talsperson Hårek Elvenes frykter et usikkert sluttresultat etter at opposisjonen sendte langtidsplanen for Forsvaret i retur til regjeringen.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier regjeringen har lagt fram en plan som styrker Forsvaret fra første året i planen, og hvert år framover.

– Jeg håper vi kan sette oss ned og drøfte planen videre. Av budsjetthensyn er det viktig at vi starter forhandlingene nå. Jeg ønsker å få til et bredt forlik fordi Forsvaret trenger en langsiktig plan som er finansiert og blir fulgt opp politisk, sier Bakke-Jensen.

– Lite konkret

– Opposisjonen er svært lite konkret når det gjelder hva som bør forbedres i langtidsplanen. Ap, Sp og SV hadde bestemt seg på forhånd og var ikke interessert i forhandlinger, skriver Høyres forsvarspolitiske talsperson Hårek Elvenes i en epost til NTB.

Mandag ble det klart at Frp stiller seg bak forslaget fra Ap, SV og Sp om å sende forsvarsminister Frank Bakke-Jensens langtidsplan for Forsvaret i retur uten å forhandle.

– Særlig innenfor Sjøforsvaret er planen utilstrekkelig, men det er også grunnleggende svakheter i satsingen på Hæren og Luftforsvaret, sa Frps Christian Tybring-Gjedde mandag.

Misfornøyd

Frp-politikeren er misfornøyd med at planen dekker åtte og ikke fire år.

Elvenes mener at opposisjonspartiene ikke har vist forhandlingsvilje.

– Der det ikke er forhandlingsvilje er det heller ikke mulig å oppnå forbedringer. Nå taper man tid og fremdrift med et høyst usikkert sluttresultat. Det er ikke bra for Forsvaret. Denne saken kunne Stortinget loset gjennom med litt forhandlingsvilje, sier Elvenes.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.