NorgeHøyre «vil vurdere» mer HV-trening

Thorstein Korsvold08/12/20175 min
Fra Øvelse Hovestad 2017. Innsatsstyrke Polar Bear VI fra HV-01 overtok sikring av objektet etter Garden. Foto: MARIUS KANIEWSKIFORSVARET

Hårek Elvenes, forsvarspolitisk talsmann i Høyre, sier det er verdt å lytte til ønsket om mer trening i Heimevernet. Avtroppende HV-sjef Tor Rune Raabye mener 2,6 dager årlig er for lite, og foreslår en dobling av treningsmengden.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I et intervju publisert tirsdag sier den nylig avgåtte HV-sjefen, generalmajor Tor Rune Raabye, at HV etter hans oppfatning trener for lite. Utviklingen i Heimevernet og regjeringens satsing i 2017 beskrives på mange måter som positiv, men treningen mannskapene får, er langt under der nødvendige.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.