NorgeHøyreekstreme sprer falsk info om hærsjef

Thorstein Korsvold05/12/20176 min
Det høyreekstreme nettstedet «Red Ice», drevet av svensken Henrik Palmgren, sprer falske nyheter om hærsjef Odin Johannessen. Foto: REDICE/FAKSIMILE

Det er blant annet det høyreekstreme nettstedet «Red Ice» som sprer falske nyheter om Norges hærsjef Odin Johannessen. Løgnene er opprinnelig publisert av «Freedom Daily», et nettsted med en profil som passer godt med russisk propaganda.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Den siste tiden har det versert en sak om at Norges hærsjef Odin Johannessen skal ha uttalt at «Europa må ødelegge Islam», for å sikre sin egen overlevelse. Saken er en ren forfalskning. Sitatet skal ha kommet under en tale i Oslo Militære Samfund 2. februar 2016, men om man leser talen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.