AnalyseHva er den – egentlige – årsaken til fregattulykken? (+)

KNM Helge Ingstad ble forsøkt sikret til land med stålewire. Foto: JACOB ØSTHEIM/FORSVARET

ANALYSE: Hvordan er det mulig at så mange sikkerhetsbarrierer i Sjøforsvaret ble så svekket at fregattulykken kunne skje 8. november 2018? Forsvarets interne rapport konkluderer med at 53 av tilsammen 88 sikkerhetsbarrierer sviktet.

kjetil@aldrimer.no

Den interne granskingsrapporten, som ble publisert av Forsvaret i går, er sterkt selvransakende på systemnivå. Den retter fokuset mot en rekke svakheter ved det forebyggende sikkerhetsarbeidet, manglende rutiner og mangelfull kompetanse og opplæring av Sjøforsvarets personell. Men rapporten er spesielt ullen og svak på to forhold: 1. Enkeltpersoners ansvar . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.