VerdenHydroksyklorokin har ingen virkning

NTB24/07/20201 min

En klinisk studie gjennomført ved 55 sykehus i Brasil konkluderer med at hydroksyklorokin ikke gir effekt i covid-19-behandling.

Studien er publisert i New England Journal of Medicine og har sett på om hvorvidt hydroksyklorokin bedrer tilstanden for pasienter som har milde til moderate covid-19-plager. Forskerne har sett på om stoffet kan ha en slik funksjon enten alene eller i kombinasjon med antibiotika.

Konklusjonen er et nederlag for president Jair Bolsonaro. Hans regjering har siden mai anbefalt leger i Brasil om å skrive ut hydroksyklorokin eller det beslektede malarialegemiddelet klorokin, samt antibiotika, på resept, så snart pasienter har symptomer på koronavirus.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.