Norge— Ikke utvarslet ved ubåtobservasjoner

Et Orion P-3N, Hjalmar Riiser-Larsen, fra 333 skvadronen. Foto: FORSVARET A Orion P-3N, Hjalmar Riiser-Larsen, from 333 squadron. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Det er sterk misnøye i deler av Forsvaret med det som beskrives som manglende interesse og fagkompetanse på ubåtjakt ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Aldrimer.no har i en serie artikler rettet søkelyset mot håndteringen av ubåtobservasjoner langs norskekysten. Det var i fjor en serie ubåtobservasjoner, men der Forsvaret normalt enten ikke rykker ut eller kommer for sent på plass til å kunne gjøre sikre observasjoner.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.